ANNO 1928

Amiralsgatan 32

S:t Knut Malmö

I ett vackert tjugotalshus invid populära Sankt Knuts torg ligger denna tjusiga tvåa. Några få av bostadens alla tilltalande attribut är stora vackra fönster med spröjs, väl tilltagen takhöjd och genomgående vitsåpade brädgolv. Här finns två mysiga och lättmöblerade rum med genomgående planlösning. Detta är ett själfullt hem som har ett mycket välkomponerat inre med sobra kulörer på väggarna och ett smakfullt renoverat kök. Här bor du i trevliga kvarter, i en välskött förening med låg belåningsgrad. Varmt välkomna på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Andel i bostadsförening
Boarea: 60.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1 av 4 , utan hiss
Kommun: Malmö
Område: S:t Knut
Byggår: 1928
Månadsavgift: 2731 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband

Såld

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Andreélund är en vacker tegelbyggnad i fyra våningar som uppfördes i slutet av tjugotalet efter ritningar av August Ewe (1875-1956). Ewes verk kännetecknas framförallt av en stram nyklassicism och utsmyckningarna på fasaderna var under denna tidsperiod betydligt färre än exempelvis jugendstilen men fortfarande väl genomtänkta, vilket även återspeglas på huset. Fasaden har mörkrött tegel med vackra spröjsade fönster som smyckar fasadens mitt.

Fastigheten är idag välbevarad både exteriört och interiört och föreningen Amiralsgården stoltserar med en trevlig innergård med utemöbler och grillmöjligheter.

Interiör

Torget på Sankt Knut anlades i början av 1900-talet och är idag en charmfull och levande plats. Runt knuten, några meter in på Amiralsgatan, finner du fastigheten Andréelund 7 där bostadsföreningen Amiralsgården huserar. När huset byggdes fick varje beställare göra olika tillval vilket gör att alla lägenheter idag ser olika ut och är i sitt slag unika. Gemensamt är dock den generösa takhöjden, stora spröjsade fönstren och de väldisponerade ytorna som ger luft och rymd åt bostaden vilket gör det enkelt att trivas. Lägenheten är dessutom mycket väl omhändertagen och har fint kök, badrum och snygga ytskikt. Detta är ett perfekt läge för dig som önskar att flytta rakt in i lägenheten och slippa renovera!

Hall:

När du kliver in genom den vackra ytterdörren med glasad överdel välkomnas du av en rymlig hall. Härifrån når du bostadens alla rum och det finns plats för både hatthylla och skoställ. Väggarna vita och golvet pryds av vitsåpat brädgolv som löper vidare in genom hela bostaden.

Kök:

Köket, liksom sovrummet vetter mot innergården och har goda arbetsytor i form av bänkskiva i trä. Delar av köket renoverades 2016 och det fick då sin nuvarande finish med grå köksluckor med matchande beslag i mässing. Till den maskinella utrustningen hör kyl/frys från Electrolux, spishäll, ugn, inbyggd micro från Bosch och tvättmaskin från Candy. Golvet pryds av vitsåpat brädgolv och väggarna har försetts med en vacker gråmålad pärlspont.

Sovrum:

I sovrummet strömmar ljuset in genom det stora fönstret som vetter mot föreningens stillsamma innergård. Det finns gott om plats för både dubbelsäng, nattduksbord och en liten kontorshörna. På golvet ligger vitsåpat brädgolv, väggarna har en sober nyans av grått och taket pryds av en tidsenlig lamprosett.

Vardagsrum:

Två stora fönster fyller det rymliga och lättmöblerade vardagsrummet med ljus. Rummet bjuder in till såväl socialt umgänge som lugna TV-kvällar, samtidigt som det finns gott om plats för både soffa och matbord. Väggarna är vita och på golvet löper brädgolvet troskelfritt från sovrumet.

Badrum:

Fint badrum som inrymmer badkar, wc och kommod med handfat i glas och spegel. Väggarna är halvkaklade i vitt och golvet har försetts med mörkgrå klinker.

Fakta

Bostadstyp: Andel i bostadsförening
Boarea: 60.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1 av 4 , utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2009-06-04
Energiprestanda: 117 kWh/m2 och år (None)
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1928
Övrigt: Till lägenheten hör ett vind- och källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
I föreningens lägenhetsförteckning anges lägenhetens boarea till 53 kvadratmeter. Om boarean spelar en betydande roll för köparen uppmanas denna att själv göra en uppmätning.

Andelstal:
Föreningen har inte kunnat ange exakt andel av årsavgiften.
Månadsavgift: 2731 kr/mån
inkl. värme, VA, Kabel-TV och bredband
Andelstal: Andel i förening 2.228133 %
Driftskostnad: 6400 kr/år
Fördelat på hushåll om 2 personer varav hushållsel uppgår till 3600 kr/år och försäkring ca 2800kr/år.
Kommentar driftskostnad:
Summan som anges är en schablonmässig uppskattning.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Bf Amiralsgården Upa

Allmänt

Bf Amiralsgården Upa är en äkta förening som bildades i samband med husets uppförande 1928 och har adresserna Amiralsgatan 32-36.

Antal lägenheter: 36
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1000 kr
Pantsättningsavgift: 200 kr
Ekonomi

Det finns inget beslut om planerad avgiftsförändring.

Renovering och underhåll

Större renoveringar sedan 2005 i fastigheten:
- Takpannor och takplåt omlagd, nya stuprör o hängrännor
- Relining av avloppsstammar
- Elrenovering på vind
- Tappvattenstammar utbytta
- Värmestamventiler utbytta
- Yttre målning av fönster och portar samt ytterdörrar
- Yttre och inre målning i allmänna utrymmen samt källarinnerfönster
- Nytt låssystem till källare
- Utbyte av fjärrvärmeväxlare
- Uppförande av fastighetsboxar i portvalven för post och paket.
- Samtliga lägenheter är elrenoverade med nya ledningar, centraler o jordfelsbrytare.
- Utbyte av fastigheternas elstigare till trefas och elcentraler samt källarel/belysning.

Kabel-TV och bredband

Huset har bredband hos Bredbandsbolaget som ingår i medlemsavgiften. Varje lägenhet har en uppkoppling på 100 Mbit/s.

Kabel-tv via ComHem med deras grundutbud.

Övrigt

Tvättstugor finns i 3 trappor och är belägna på vinden.

Lummig innergård med en stenbelagd gång, plantering och två bersåer där det finns utemöbler under sommarhalvåret. Det finns också två cykelparkeringar under tak.

Bf Amiralsgården är en bostadsförening, dvs. en äldre variant av bostadsrättsförening. Det är därför extra viktigt att läsa igenom föreningens stadgar (regler) så man känner till sina rättigheter och skyldigheter.

Spekulanter uppmanas att läsa mer information på föreningens hemsida; http://amiralsgardenupa.bostadsratterna.se/

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Sankt Knut upplevs av många som en liten stad i staden och präglas av trädgårdar samt grönska. Området är väldigt lugnt trots sitt centrala läge och mycket gemytligt. Stadsdelen välkomnar med sina pampiga 20-talsfasader och charmerar med de låga Kulturhusen. Runt Sankt Knuts Torg ligger flera populära caféer, restauranger och små affärer. På andra sidan Amiralsgatan ligger omtyckta Folkets Park och i området ligger Sankt Pauli kyrkogårdar som många nyttjar för promenader eller joggingturer. I området ligger flera förskolor och även grundskolan Sorgenfriskolan. Vi på Grip rekommenderar sushi från prisbelönta Saiko, bröd och bakverk från Söderberg & Sara, blominköp på Florera och en bit mat på populära Spoonery.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt över hela stan med både buss, bil och cykel. Pendlaren promenerar till stationen Triangeln på cirka tio minuter och Malmö city ligger på bekvämt gång- samt cykelavstånd. I området stannar flera stadsbussar och inte långt härifrån avgår flertalet pendelbussar. Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage i stadsdelen, bland annat har PMalmö två garage på Disponentgatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Bostadsagenten garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Bostadsagenten tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument