ANNO 1935

Ehrensvärdsgatan 5

Rörsjöstaden Malmö

Ljus, genomgående 3,5:a med nytt kök och fina 30-talsdetaljer!

Hissen leder upp till tredje våningen där denna välplanerade 3,5:a bjuder på nytt kök från 2019 med matplats, luftigt vardagsrum, halva som fungerar utmärkt som matsal, två bra sovrum, badrum med badkar och gott om förvaring i form av två klädkammare. Lägenheten har under det senaste året renoverats på smakfullt sätt med många originaldetaljer bevarade. Centralt läge på lugna Ehrensvärdsgatan i förening med stor, mysig innergård. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 73.0 m2
Rum: 3.5 rum och kök
Våningsplan: 3 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Rörsjöstaden
Byggår: 1935
Månadsavgift: 5323 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, obligatoriskt tillägg 165 kr för bredband tillkommer.
Pris: 1 990 000 kr utgångspris

Visningar

Intresseanmälan
Vi har för närvarande inga inbokade visningar.

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var Malmös kanske mest kände byggmästare Eric Sigfrid Persson som över ett helt kvarter uppförde Malmgården som då var Nordens största bostadsbygge med 350 lägenheter. Namnet Malmgården kommer från de "malmar" eller sandvallar som tidigare funnits på platsen.
Lägenheterna fick hög standard med ovanligt välutrustade kök och finesser som öppen spis och kassaskåp. När byggnaden uppfördes anlades även en tennisbana på innergården.

Interiör

Med lugna Ehrensvärdsgatan på ena sidan och med föreningens grönskande oas till innergård på andra sidan ligger denna välplanerade 3,5:a i den kända byggnaden Malmgården signerad Eric Sigfrid Persson. Intill lägenheten ligger Rörsjöparken, Kungsgatans vackra allé och förbindelserna härifrån är utmärkta. Lägenheten har renoverats med 30-tals detaljerna bevarade. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall:

Innanför ytterdörren välkomnar hallen med väggar i antikvitt och brädgolv. Här finns plats för avhängning och möblering med exempelvis liten bänk eller byrå. Från hallen nås även de två rymliga klädkamrarna som erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter.

Kök:

Till vänster ligger köket som har väggar i antikvitt, brädgolv och fönster som vetter mot Ehrensvärdsgatan. Köket är nytt från 2019 med snygg inredning i vitt och ovanför den marmorliknande bänkskivan löper vitt, fasat kakel. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, kyl/frys, induktionshäll, inbyggnadsugn och kolfilterfläkt. Samtliga vitvaror är från Elektrolux utom fläkt och ugn som är från Whirlpool, samtliga med garanti till och med år 2024. I köket finns även matplats för 3-4 personer.

Sovrum:

Det första sovrummet har väggar i antikvitt, brädgolv och fönstret vetter mot entrésidan. Här finns plats att möblera med säng, nattduksbord och exempelvis fåtölj eller mindre byrå.

Mastersovrummet:

Mastersovrummet har antikvita väggar, brädgolv och fönster som vetter mor entrésidan. Rummet är rymligt med gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och exempelvis arbetsplats eller läshörna.

Halva:

Halvan som lämpar sig utmärkt som matsal har antikvita väggar och vacker fiskbensparkett. Här finns plats för matbord för 6-8 personer.

Vardagsrum:

Vardagsrummet har väggar i antikvitt, fiskbensparkett och stort fönsterparti som vetter mot föreningens fina innergård. Rummet erbjuder plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel och bokhyllor.

Badrum:

Badrummet i original är halvkaklat och på golvet ligger klinkergolv. Här finns badkar med dusch, wc, tvättställ, spegel och hylla. Badrummet färschades upp 2019 då ytskikt remaljerades/målades, wc-stol, tvättställ och blandare byttes ut.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 73.0 m2
Rum: 3.5 rum och kök
Våningsplan: 3 av 6, hiss finns
Energideklaration: Ej utfärdad
Energiprestanda: Energideklaration har ej utförts.
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1935
Övrigt: Elen i lägenheten drogs om och jordfelsbrytare installerades cirka 2012.
Hela lägenheten målades om 2019.

Säljaren disponerar idag över två mindre källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som tre rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning.
Pris: 1 990 000 kr utgångspris
Månadsavgift: 5323 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, obligatoriskt tillägg 165 kr för bredband tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 0.4008 %
Andel av årsavgiften: 0.44 %
Driftskostnad: 5100 kr/år
Fördelat på hushåll om 2 personer varav hushållsel uppgår till 3600 kr/år och försäkring uppgår till 1500kr/år.
Kommentar driftskostnad:
Driftskostnaderna är schablonmässigt uppskattade kostnader och kan komma att variera för nästa ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Malmgården

Allmänt

Föreningen bildades 2006 och förvärvade fastigheten 2007. Föreningens byggnad uppfördes 1935 och har adresserna Drottninggatan 6 A-C, Döbelnsgatan 2-10, Ehrensvärdsgatan 1-9 B och Kungsgatan 27-29.

Antal lägenheter: 281
Antal lokaler: 11
Antal hyreslägenheter: 28
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1163 kr
Pantsättningsavgift: 465 kr
Ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Renovering och underhåll:
Cirka 1997 renoverades fasaden.
2002 målades trappuppgångarna samt räcken till de franska balkongerna.
2004-2006 renoverades hissar.
2006 besiktigades tak och fönster.
Elen i huset åtgärdades under 2010-2012. (3-fas med jordfelsbrytare)
2012 genomfördes stambyte av vattenstammar
2012 relinades två avloppsstammar på Döbelnsg. 6 och Drottning. 6B.
2013 byttes garageporten.
2014 genomfördes mindre fasadarbeten.
2016 drogs fiber in
2017-2018 byttes fönstren mat gatan och fasaden renoverades.
2018 restaurerades och återmonterades konstverket "Hemmets härd".
2019 byttes entréportar mot Kungsgatan 27A, 29 och Drottninggatan 6A samt utbyte av passagesystem. I samband med detta infördes även elektronisk bokning av tvättstuga som kan bokas via app.

Kommande renoveringar:
2020 planerar föreningen injustera värmesystemet.
2021 planerar föreningen att relina avloppsstammarna.
2022 planerar föreningen att se över maskinutrustningen i tre av hissarna.
Enligt föreningens underhållsplan planerar föreningen att mellan ca 2023-2028 måla om trapphusen, renovera undercentralerna, lägga om tak och renovera/byta fönster mot gård. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Parkering

Föreningen har ett underjordiskt garage med 50 parkeringsplatser, för närvarande är garagehyran cirka 657 - 808 kr/ månad beroende på platsstorlek, kösystem tillämpas.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Bredbandsbolaget (basutbudet ingår i månadsavgiften). Bredband levereras av Bredbandsbolaget och bredband med en hastighet om 250 Mbit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 165 kronor/månad.

Övrigt

Högst upp i huset finns gemensamma terrasser, före detta piskbalkonger.

I källaren finns fem tvättstugor, varav fyra med torkrum. Samtliga tvättstugor har nyare maskiner, torktumlare och torkskåp.

Gården är välskött och härligt uppvuxen med bl.a. rådhusvin som växer längs fasaderna. Det finns även grillplats, lekplats, cykelskjul och många små fina sittgrupper.

Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras till en kostnad om 300 kronor/natt. Övernattningslägenheten ligger på Ehrensvärdsgatan 7.

Föreningen har sopsugsystem. Detta installerades 1994. Olika delar av systemet är renoverat under årens lopp. Föreningen har övrig sopsortering på två ställen på gården, det ena är beläget längs med Drottninggatan på gården och det andra i hörnan Kungsgatan 29.

Besök gärna föreningen hemsida för mer information;
http://malmgarden.org/

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city som karakteriseras av vackra byggnader med anor från 1800-talet. Området var från en början en grund sjö, Östra Rörsjön, belägen utanför Malmös fästningsverk. I takt med att stadsdelen växte dikades sjön ut för att ge plats åt stadens expansion. Därav uppkom namnet Rörsjöstaden.
Många av lägenheterna är välbevarade med vacker kraftfull arkitektur, enastående trapphus och tidsenlig stuckatur. De allra äldsta byggnaderna finner du på Löjtnantsgatan, Kommendörsgatan och Kornettsgatan.

Här bor du mitt i centrala Malmö men trots det är Rörsjöstaden en grönskande stadsdel. Vad sägs om en härlig promenad i den lummiga allén längs med Kungsgatan? I anslutning hittar du även populära Rörsjöparken och närhet till kanalen som rinner genom Malmö.

När det är dags för en bit mat rekommenderar vi på Grip restaurangen T-Bone för köttälskaren, Sushido för sushiälskaren och Organic bakery för den fikasugne. Det finns gott om guldkorn. För den kulturintresserade är S:t Pauli kyrkan som är uppförd 1882 värt ett besök.

För barnfamiljer kan det vara bra att veta att Rörsjös förskola och Rörsjöskolan samt S:t Pauli gymnasium finns i knutarna.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo Rörsjöstaden är kommunikationsmöjligheterna. Trots promenadavstånd till det mesta så är utbudet av kollektivtrafik utomordentligt bra. I området finns stationen Stadshuset där flertalet stads- och pendlarbussar avgår. Värnhemstorget som är en stor knutpunkt för bussar ligger nära till hands. För dig som pendlar med tåg så är det promenadavstånd till både Centralstationen och Triangeln. Där finner du både Pågatåg och Öresundståg som på bara en kort stund tar dig över sundet till Köpenhamn.

Motorvägen utgår två kvarter härifrån. Det gör att du kommer ut på inre ringvägen inom fem minuter, vilket underlättar för den som vill åka både norr och söderut.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

ENERGIDEKLARATION
Det finns i dagsläget ingen gällande energideklaration. Det är bostadsrättsföreningens ansvar att upprätta en ny energideklaration.

Dokument