ANNO 1939

Sallerupsvägen 26B

Ellstorp Malmö

Välplanerad tvåa med balkong i välskött förening!

Hissen leder upp till andra våningen där denna välplanerade tvåa bjuder på luftigt vardagsrum med utgång till balkong, rofyllt sovrum, stilrent kök i vitt, renoverat badrum och goda förvaringsmöjligheter. Här bor man i välskött förening i grönskande kvarter med Värnhems breda utbud av affärer, restauranger, bio och gym en kort promenad bort. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 45.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Ellstorp
Byggår: 1939
Månadsavgift: 2544 kr/mån
kallhyra, inkl. kabel-TV (basutbud).
Pris: 1 195 000 kr utgångspris

Visningar

Söndag 08 December
Kl 15:00 - 15:30
Välkommen på visning. Öppen visning.

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var den unge arkitekten Thorsten Roos (1906-1969) som ritade husen på fastigheten Midgård 8 år 1939. Roos blev senare under de kommande två årtionden den som utformade flertalet av HSB:s byggen och en av efterkrigstidens mest framgångsrika arkitekter i Malmö. Det nya Ellstorp fick mycket beröm i pressen. Kontrasten till de gamla och ännu slumbetonade kvarteren på Öster underströks och man konstaterade att HSB gjorde vällösta lägenheter. Ellstorpsområdet markerade en glanspunkt för folkhemmet.

Interiör

Några kvarter från Värnhemstorget, i Malmös östra centrala delar ligger gröna Ellstorp där denna trivsamma tvåa är belägen. Byggnaden som uppfördes 1939 ligger nära Ellstorpsparken och huset välkomnar med både takterrass och gård med uteplats. På andra våningen med hiss ligger denna väldisponerade lägenhet med renoverat kök, renoverat badrum, luftigt vardagsrum, rofyllt sovrum, gott om förvaring och balkong med morgon/-förmiddagssol.

Hall:

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och klinkergolv. De två klädkammarna till vänster erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum:

Till höget ligger vardagsrummet som har ekparkett, vita väggar, lamposett som pryder taket och stort fönsterparti som vetter mot balkongen som nås härifrån. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, TV-möbel, matplats och exempelvis bokhylla.

Sovrum:

Det rofyllda sovrummet har parkettgolv, vita väggar och fönster. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och de två garderoberna erbjuder bra förvaring.

Kök:

Köket har klinkergolv, vita väggar och fönster. Den stilrena inredningen i vitt erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför den ljusa bänkskivan löper svart kakel. Köket är utrustat med spishäll med ugn, kolfilterfläkt och kyl/frys. I köket finns även matplats för 2-3 personer.

Badrum:

Badrummet är helkaklat i vitt med detaljer i svart/grått, på golvet ligger svart klinkergolv och belysningen utgörs av infällda spotlights. Här finns duschhörna, wc, tvättställsmöbel, spegelskåp och handdukstork (elektrisk).

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 45.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 2 av 6, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2019-06-28
Energiprestanda: 99 kWh/m2 och år (E)
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1939
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som vetter åt sydost och bjuder på morgon-/förmiddagssol. På golvet ligger trätrall och här finns gott om plats för bord och stolar.

Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.
Pris: 1 195 000 kr utgångspris
Månadsavgift: 2544 kr/mån
kallhyra, inkl. kabel-TV (basutbud).
Andelstal: Andel i förening 1.47541 %
Andel av årsavgiften: 1.58 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Uppvärmning: 3180 kr/år,
  • Hushållsel: 1389 kr/år,
  • Vatten och avlopp: 6432 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 12501 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Kostnaden för hemförsäkring en är en uppskattad schablonkostnad och kan komma att variera för nästa ägare.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Loke

Allmänt

HSB Bostadsrättsförening Loke bildades när husen byggdes år 1939. Byggnaden består av ett 6-våningshus med adresserna Sallerupsvägen 26 a-c. Hiss finns i varje trapphus. Föreningen består av 54 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt och tre lokaler. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 54
Antal lokaler: 3
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1163 kr
Pantsättningsavgift: 465 kr
Ekonomi

Föreningen har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoceringar är genomförda:
Avloppsstammar - original
Vattenstammar - Nya 1993
Radiatorer - nya 1993
Tak - Nytt 1998
Fasad - Renoverade. 1988
Fönster - Nya 1988
Balkonger - Renoverade. 1988
El lägenheter - Ny 1989
Hissar - Renoverade. 1989
Installerat individuell värme- och vattenmätning - 2005
Alla lägenheter har egen ventilationskanal från kök och badrum. Lägenheterna har självdrag.
Led-belysning installerat i trappuppgångar, vind- och källare 2017.
Föreningen installerade gemensamhetsel 2017

Pågående och kommande renoveringar:
Renovering av fasaden påbörjades hösten 2019.
Planteringar kommer att snyggas till och staket kommer sättas runt tomten.
Byte av hisskorgsdörrar 2020.
Eventuellt byte/renovering av avloppsstammar planeras 2023-2028.
Eventuellt fönsterrenovering/-byte 2028.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Com Hem (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband av Com Hem alternativt Bolina med möjlighet att välja bland flera olika operatörer.

Övrigt

I källaren finns en renoverad tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp. Det finns även en mindre tvättstuga för veckotvätt som även den är renoverad.

Föreningen har en trevlig gård med uteplats med grillmöjligheter, gräsmatta och grönska. Miljöhus för sophantering finns på gården.

Högst upp i huset finns en gemensam takterrass med gemensamma utemöbler.

På baksidan av huset finns ett låst cykelförråd med möjlighet att hyra plats för cirka 30 kr/mån. Cykelställ finns på framsidan.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Månadsavgiften anges som kallhyra, värme- och vattenkostnaden tillkommer separat beroende på hur mycket som har förbrukats. Debiteringen för värme- och vattenförbrukningen skickas till köparen. Föreningen har s.k. gemensamhetsel, vilket innebär att varje lägenhetsinnehavare slipper de fasta avgifterna till nätägaren samt grundavgiften för el-abonnemang hos el-leverantören. Medlemmarna betalar endast för den el som förbrukas, och den debiteras på månadsavin. Gå in på Minol.se för mer information.

För mer infprmation, besök gärna föreningens hemsida:
https://www.hsb.se/malmo/brf/loke

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Öster om Nobelvägen ligger lugna Ellstorp, ett bostadsområde som uppfördes kring 1940-talet. Här bor du nära grönområden och för den som uppskattar naturen finns Ellstorpsparken som bjuder på mysiga promenadstråk.

Några kvarter bort ligger Värnhemstorget som idag är en av Malmös största knutpunkter. Här finns oerhört goda pendlingsmöjligheter men också ett rikt utbud av restauranger, dagligvaruhandel och andra nöjen som biograf och bowling. Precis intill ligger även köpcentrumet Entre.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt med både buss, bil och cykel. Pendlaren har endast en kort promenad till Värnhemstorget där de flesta pendelbussarna och flertalet stadsbussar går. För bilföraren är det exceptionellt läge eftersom det är väldigt nära till motorvägarna och kan enkelt ta sig både norr- och söderut. Till Malmös centralstation är det cykelavstånd, liksom högskolan.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument