Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1937

Brobygatan 8

Nobeltorget Malmö

Välplanerad, genomgående 2,5:a som totalrenoverades 2016!

En halv trappa upp ligger denna genomgående 2,5:a med stilrent kök i vitt från 2016, rymligt vardagsrum, rofyllt sovrum, helkaklat badrum med dusch, halva som lämpar sig perfekt som matrum och hall med bra förvaringsmöjligheter. Lägenheten har genomgående släta, vita väggar och fin ekparkett. Toppläge nära Möllan och Folkets Park i förening med de tunga renoveringarna gjorda. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 57.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Nobeltorget
Byggår: 1937
Månadsavgift: 3474 kr/mån
inkl. värme, VA, 85 kronor för kabel-TV tillkommer.
Pris: 1 595 000 kr utgångspris

Visningar

Måndag 03 Augusti
Kl 18:00 - 18:30
Välkommen att boka tid för visning.

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Extra Kontaktperson

Sajra Ajkunic Blivande fastighetsmäklare 0708661234 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Funktionalism var det svenska namnet på den internationella stiltrenden Modernism. I spetsen för rörelsen var bland annat pionjärerna Sven Markelius, Gunnar Asplund och Uno Åhrén som tillsammans gav ut propagandaskriften acceptera. Utställningen innebar ett genombrott för den nya synen på samhällsplanering och arkitektur. I teorin skulle husets funktion vara grunden för den arkitektoniska utformningen och alla onödiga dekorationer avvisades. Det praktiska ansågs vara vackert. Formen skulle på ett naturligt sätt följa funktionen samtidigt som enkelhet och saklighet var nyckelorden. Med närmare fyra miljoner besökare blev Stockholmsutställningen en succé och därmed en milstolpe för svensk arkitekturhistoria.

Funktionalismen, eller kort och gott ”funkis” karaktäriseras av att husen skapas likt geometriska ytor och volymer, med kuben eller cylindern som grundform. Ny teknik gjorde det möjligt att bygga platseffektivt med stora ytor som avspeglades i byggnadernas utformning och storlek. Positivt med arkitekturstilen var att nya mer moderna hus byggdes med smarta lösningar och funktioner. Tyvärr uppmuntrade det till att bostadsbyggandet skulle vara extremt kostnadseffektivt och snabbt byggande frambringade enformiga komplex utan variation.

Utomlands var taken nästintill helt horisontella. Det lämpade sig inte i vårt snörika land men arkitekterna eftersträvade ändå att utforma taken så låglutande som möjligt utan taksprång. För att ge ett enkelt och avskalat intryck var fasaderna ofta helt utan onödiga ornament som exempelvis burspråk. Fasaden putsades och målades ofta i ljusa kulörer. Balkongerna byggdes större än tidigare och hade räcken av smide med enkel rak karaktär eller av slät/sinuskorrugerad, vitmålad plåt.

Fönsterglas maskintillverkades vilket gjorde det möjligt att få större glasytor i helt nya dimensioner än tidigare, vilket gav ett härligt ljusinsläpp. Fönstren låg i liv med fasaden och placerades ofta asymmetriskt på byggnaden. Formen varierade för att spegla rummets användning, vanligt förekommande var exempelvis att hall och badrum prydes av ett runt litet fönster. Fönstren kunde även vara betydligt större i kvadratiska former eller fönsterband som gick över hörn. Karaktäristiskt för funkis är att fönstren bestod av två- eller treluftsfönster, helt utan spröjs.

Interiör

I trivsamma, lugna kvarter med närhet till Möllevångstorget och Folkets Park ligger denna ljusa, genomgående 2,5:a i klassisk funkisbyggnad från 1937. Hela lägenheten totalrenoverades 2016 och bjuder på stilrena materialval såsom vita, väggar och ekparkett.

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar och ekparkett. Här finns plats för avhängning och längre in i hallen finns plats att möblera med byrå samt goda förvaringsmöjligheter i den rymliga klädkammaren.

Kök:

Till vänster ligger köket som har vita väggar, ekparkett och fönster som vetter mot föreningens innergård. Den stilrena inredningen i vitt erbjuder bra förvaringsmöjligheter och ovanför den mörkgrå bänkskivan löper vitt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis med keramikhäll, inbyggnadsmiko och kolfilterfläkt. I köket finns även matplats för 3-4 personer.

Badrum:

Badrummet som är helkaklat i vitt och på golvet ligger svart klinkergolv med underliggande golvvärme (elburen). Här finns duschhörna med infällbara dörrar i glas, wc, tvättställsmöbel, spegelskåp, separat badrumsskåp och handdukstork (elburen).

Halva:

Halvan har vita väggar och samma fina ekparkett som i hallen. Här finns plats att möblera med till exempel matbord med plats för 6-8 personer och skänk samt hylla. Från halvan nås även lägenhetens andra klädkammare som erbjuder bra förvaring.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är luftigt och ljust tack vare rummets stora fönsterparti. Även här är väggarna vita och på golvet ligger samma fina ekparkett som i lägenhetens andra rum. Gott om plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel, fåtölj och bokhylla.

Sovrum:

Sovrummet har vita väggar, ekparkett och fönster som vetter mot föreningens innergård. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 57.0 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1.5 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2011-02-11
Primärenergital: 243 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1937
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som två rum och kök i föreningens lägenhetsförteckning.
Pris: 1 595 000 kr utgångspris
Månadsavgift: 3474 kr/mån
inkl. värme, VA, 85 kronor för kabel-TV tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 5.5 %
Andel av årsavgiften: 5.50049 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 1 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 4800 kr/år,
  • Försäkring: 1200 kr/år,
TOTALT: 6000 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Drömmen 8

Allmänt

Bostadsrättsföreningen är en äkta bostadsrättsförening som består av 16 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens byggnad uppfördes 1937 och har adressen Brobygatan 8. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 16
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1183 kr
Pantsättningsavgift: 473 kr
Ekonomi

Föreningen planerar en avgiftshöjning om cirka 3% 2021.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
2013-2014 totalrenoverades byggnaden då bland annat följande genomfördes:
byte av vatten- och avloppsstammar, takbyte, fasadrenovering, fönsterbyte, dörrbyte, byte av portar, elrenovering, dränering.
2019 genomfördes trädgårdsunderhåll.
2020 genomfördes OVK, ny energideklaration upprättades, målningsarbete genomfördes och ventilationskanaler rensades.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan.
2021-2022 planerar föreningen att byta torktumlare och tvättmaskin i torktumlaren.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Canal Digital och betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 85 kronor/månad. Bredband levereras av BitCom och tecknas av bostadsrättsinnehavaren själv.

Övrigt

Föreningen har en trevlig innergård med grönska, uteplats och gemensamma utemöbler. På gården finns även cykelparkering.

I källaren finns gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

I källaren finns även gym som föreningens medlemmar kan nyttja.

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Nobeltorget, hjärtat av Nobelvägen ligger i korsningen med Amiralsgatan. Det är ett av områdena i Malmö som på senare år blommat och blivit en väldigt attraktiv stadsdel att bo i. Här råder det fortfarande fördelaktigt prisläge, det är nära till city samtidigt som kommunikationerna är mycket goda. Torget som tillkom 1932 efter att ha kallats Nobelplan, har nyligen genomgått en uppfräschning och är idag ett urbant torg med mycket liv och rörelse. Här du hittar flera livsmedelsbutiker, lokala caféer och mysiga restauranger.

I närheten finns också grönområden, såsom populära Folkets park och tycker du som vi om torghandel ligger Möllevångstorget inom promenadavstånd där du kan fynda det mesta.

Bebyggelsen i området består främst av hus uppförda efter 1930-talet och förvaltas idag av många föreningar med god och välskött ekonomi. Detta är ett perfekt område för dig som vill bo strax utanför den innersta stadskärnan men ändå med närhet till allt!

Kommunikation

Precis intill Nobeltorget avgår stadsbussarna 3, 5 (superbussen) och 32 med regelbundna avgångar till city och andra delar av staden. Härifrån är det endast cirka 15-20 minuters promenad till Citytunneln och stationen Triangeln - perfekt för pendlaren. Studenten tar sig via cykel till Malmö Högskola på 15 minuter och vill du istället resa till Lunds Universitet finns täta buss- och tågförbindelser. Den bilburne tar sig smidigt ut på Ringvägen och motorvägarna.

Parkering

I området råder boendeparkering. Anmälan görs genom www.malmo.se.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument