Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1929

Davidshallstorg 10 B

Davidshall Malmö

Totalrenoverad 20-talstrea med vackra detaljer på Davidshallstorg!

I vacker 20-talsbyggnad på självaste Davidshallstorg ligger denna vackert renoverade 3,5:a där nytt kombineras med originaldetaljer på bästa sätt. Smakfullt renoverat och socialt kök, luftigt vardagsrum, två bra sovrum, lyxigt badrum med hotellkänsla, tvättpelare och bra förvaring erbjuds här. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 81.0 m2
Rum: 3.5 rum och kök
Våningsplan: 1 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Davidshall
Byggår: 1929
Månadsavgift: 3841 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, 145kr för bredband tillkommer

Visningar

Intresseanmälan
Vi har för närvarande inga inbokade visningar.

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

matplats i kök Vardagsrum Badrum sovrum vardagsrum Kök matplats Kök del av kök Vardagsrum Vardagsrum detaljer sovrum Sovrum Sovrum Hall Tvätt Hall Gård Gård Gård Fasad Fasad

Tillbakablick

Arkitekten Yngve Herrström (1884-1930) fick i uppdrag att rita byggnaden som 1929 uppfördes på fastigheten Rådjuret 1. Herrström tog 1902 examen vid Tekniska Elementärskolan i Malmö och arbetade sedan på flera olika arkitektkontor i Malmö. Herrström gjorde praktik i Tyskland och därefter följde studieresor i flera länder. Herrström ritade både flerfamiljshus och villor och 1916 lät han bygga ett eget hus - Villa Längan vid Stjärnplan i Bellevue. Byggnaden är ett typiskt exempel på Herrströms flärdfria och måttfulla stil som var väl förankrad i skånska byggnadstraditioner. Flerfamiljshusen som Herrström ritat ligger bland annat vid Triangeln, Rörsjöstaden, Gamla Väster, Davidshallstorg, Hästhagen och Limhamn.

Interiör

Med Davidshallstorgs alla inbjudande butiker, mysiga caféer och populära restauranger utanför porten ligger denna vacker renoverade lägenhet. Belägen i vacker fastighet från 1929 med tidstypisk fasad och otroligt mysig innergård. Lägenheten har under de senaste åren genomgått en totalrenovering där inget lämnats åt slumpen och stoltserar idag med generösa sällskapsytor samt moderna lösningar med de äldre detaljerna fint bevarade. Välkommen till ett hem på bästa adress att trivas i och längta hem till.

Hall:

Innanför den fina ytterdörren välkomnar hallen med fiskbensparkett och vita väggar. Här finns plats för avhängning och ytterligare förvaringsmöjligheter erbjuds i garderoben till vänster.

Halva:

Halvan har vita väggar och fiskbensparkett. Idag används den främst till förvaring i den stora garderoben med skjutdörrar i spegelglas men skulle annars kunna användas som arbetsrum eller läsdel. Härifrån nås även tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (båda från Whirlpool) bakom stängd dörr.

Kök:

Det smakfullt renoverade, påkostade köket har vita väggar, fiskbensparkett, två spröjsade fönster med fönsterbrädor i marmor och vacker stuckatur smyckar taket. Inredningen i vitt erbjuder goda förvaringsmöjligheter, Stringhyllorna i köket är en snygg detalj och ger ytterligare förvaring. Bänkskivan i massiv ek erbjuder bra arbetsytor och ovanför denna löper en snygg glasskiva som stänkskydd. Köket är utrustat med inbyggnadsdiskmaskin, inbyggnadskyl/-frys, induktionshäll, varmluftsugn och kolfilterfläkt. Vitvaror från Smeg. I köket finns gott om plats för många middagsgäster.

Vardagsrum:

Via dubbeldörrar från köket och från hallen nås det luftiga vardagsrummet. Här är väggarna vita, på golvet ligger fiskbensparkett, rummet har två spröjsade fönster med fönsterbrädor i marmor och taket pryds av stuckatur á la 1929. Här finns gott om plats för soffa, soffbord, fåtölj, skänk och den snygga platsbyggda bokhyllan blir ytterligare en snygg detalj.

Badrum:

Från halvan nås badrummet med hotellkänsla som har svart skiffer på golv och väggar. Badrummet har fått dubbla vaskar i det snygga tvättstället i betong med stor spegel, har vägghängd wc, duschhörna med takdusch, handdukstork och golvvärme (elektrisk). Dessutom finns här inbyggd högtalare och belysningen utgörs av infällda spotlights.

Mastersovrum:

Mastersovrummet har vita väggar, brädgolv och spröjsat fönster som vetter mot den lummiga innergården. Här finns plats för dubbelsäng och bra förvaring erbjuds i den platsbyggda förvaringen med stänger samt i klädkammaren.

Sovrum:

Det andra sovrummet har även det vita väggar, brädgolv och spröjsat fönster som vetter mot innergården. Här finns plats för säng, nattduksbord och exempelvis skrivbord. Här finns även en garderob med skjutdörr och skåp för ytterligare förvaring.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 81.0 m2
Rum: 3.5 rum och kök
Våningsplan: 1 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2012-05-09
Energiprestanda: 189 kWh/m2 och år
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1929
Övrigt: Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd.

Lägenhetsförteckning:
Lägenheten är registrerad som 2 rum och kök och boarean anges till 78 kvadratmeter i föreningens lägenhetsförteckning.Anledningen till att föreningens uppgift skiljer sig från säljarens uppgift är sannolikt den att föreningens uppgift är baserad på de äldre uppmätningsnormerna. Köpare som anser att boarean är av betydelse för köpet bör därför mäta upp lägenheten.
Månadsavgift: 3841 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, 145kr för bredband tillkommer
Andelstal: Andel i förening 4.98349 %
Andel av årsavgiften: 4.98349 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3600 kr/år,
  • Försäkring: 3600 kr/år,
TOTALT: 7200 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Davidshall

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Davidshall är en äkta bostadsrättsförening som består av 18 lägenheter och 4 lokaler. Föreningen äger fastigheten Rådjuret 1, byggnaden uppfördes 1930 och har adresserna Davidshallstorg 10 A-B och Kärleksgatan 6.

Antal lägenheter: 18
Antal lokaler: 4
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Pantsättningsavgift: 448 kr
Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och har inte beslutat om några avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är utförda:
2005 renoverades tak, fönster och fasad.
2008 genomfördes balkongrenovering.
2010 byttes elstigare till 3-fasel.
2014 genomfördes målning och förbättringsarbeten på fönster och portar. Samma år genomfördes omdragning av el på vind, källare samt i hyreslokaler.

Kommande renoveringar:
Under hösten 2017 kommer OVK att genomföras.
Inom de närmaste två åren planeras relining av avloppsstammar och byte av vattenstammar.
Därefter finns inga större renoveringar planerade de närmaste åren.

Övrigt

Föreningen har en mysig innergård med mycket grönska, pergola gemensamma utemöbler och gasolgrill. På innergården finns även miljöstation.

I källaren finns tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

I en del av porten på Davidshallstorg 10 B och på gården finns cykelparkering.

I källaren finns pannrummet som även fungerar som hobbyrum.

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Davidshall är en av Malmös mest populära stadsdelar som trots sitt centrala läge har en rofylld och gemytlig känsla. Härifrån är det gångavstånd till det mesta och gågatan ligger runt knuten. Härifrån är det även nära till både Magistratsparken och Pildammsparken. Runt Davidshallstorg ligger flertalet populära restauranger, caféer och små butiker. Här finns flera uteserveringar och även torghandel. I området finns även alla typer av affärer, allt från delikatessbutiker till blomsteraffärer och frisörsalonger. Vi rekommenderar en drink på Mrs Brown, hämtmat från Hagen, tapas på Escama, glass på Lilla Glassfabriken och middag på Atmosfär.

Kommunikation

Stationen Triangeln ligger endast någon minuts promenad bort med utmärkta tågförbindelser både inom landet och över sundet. På Davidshallsgatan stannar flertalet stadsbussar.

Parkering

Boendeparkering råder i området. Det finns även flera garage i närområdet.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument