Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1939

Kamrergatan 9

S:t Knut Malmö

Smakfullt renoverad trea på lugn återvändsgata på populära S:t Knut.

En halv trappa upp ligger denna genomgående trea med renoverat kök, tidsenligt renoverat badrum, rymligt vardagsrum, två bra sovrum och goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten bjuder på vackra detaljer anno 1939 såsom generös takhöjd, fiskbensparkett och stora fönsterpartier. Här bor man i välskött förening med inbjudande innergård på härligt läge med gångavstånd till city, parker och Triangeln. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 76.0 m2
Rum: 3 rum
Våningsplan: 1 av 4, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: S:t Knut
Byggår: 1939
Månadsavgift: 4276 kr/mån
inkl. värme, VA, obligatoriskt tillägg om 290 kronor för bredband samt kabel-TV och 150 kronor för elavgift tillkommer.
Pris: 2 995 000 kr utgångspris

Visningar

Tisdag 04 Oktober
Kl 17:00 - 17:30
Välkommen att boka tid för visning.

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Arkitekten Gösta Olson (1894-1969) fick uppdraget att rita byggnaden som år 1939 uppfördes på fastigheten Boken 5. Gösta arbetade även som byggmästare, möbeldesigner och inredningsarkitekt. Olson var född i Malmö men studerade i Trondheim där han också tog sin arkitektexamen. Från 1927 drev han egen arkitektbyrå och byggnadsrörelse i Malmö. Det var framför allt flerbostadshus han ritade men även en del villor, fritidshus samt ett badhus och ett posthus i Alvesta. Flerbostadshusen som Olson ritat i Malmö är många och sträcker sig över flera stadsdelar såsom Värnhem, Rörsjöstaden, Operan, S:t Knut, Dammfri , Slottsstaden och Ribersborg.

Olson deltog ofta i arkitekttävlingar och var under en tid ledamot av styrelsen för Malmö Byggmästareförening och dessutom suppleant i byggnadsnämnden i Malmö.

Under sin tid i Norge träffade Olson sin blivande fru och han höll under hela sitt liv kontakt med grannlandet. Han var med om att grunda Svensk-Norska föreningen. Olson förärades Haakon-medaljen för sitt engagemang för norska flyktingar under andra världskriget.

Interiör

År 1939 lät arkitekten Gösta Olsson uppföra byggnaden på fastigheten Boken 5 som ligger på populära S:t Knut med mysiga fik, restauranger och butiker i kvarteren. En halv trappa upp ligger denna väldisponerade trea med fina originaldetaljer och smakfulla materialval. Här är det bara att flytta rakt in och trivas. Välkommen!

Hall:

Innanför ytterdörren nås hallen som har ljusa väggar och fiskbensparkett på golvet. Här finns plats för avhängning direkt till höger och längre in erbjuds utmärkta förvaringsmöjligheter i den rymliga klädkammaren.

Kök:

Till vänster ligger köket som renoverades cirka 2016. Väggarna är vita, på golvet ligger schackrutig plastmatta och vid fönstret som vetter mot gården finns plats för matbord. Inredningen i ljusgrått erbjuder goda förvaringsmöjligheter och ovanför bänkskivan i trä löper vitt, fasat kakel. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, gasspis med ugn (elektrisk) och kolfilterfläkt.

Badrum:

Från hallen nås badrummet som renoverades av bostadsrättsföreningen cirka 2014 i samband med byte av vattenstammar och relining av avloppsstammar. Badrummet är renoverat i tidsenlig stil med kvadratiskt vitt kakel i halvförhand på väggarna och på golvet ligger schackrutigt klinker i vitt/svart. Här finns badkar med dusch, wc och tvättställ.

Sovrum:

Det första sovrummet har vita väggar, heltäckningsmatta på golvet och fönster som vetter mot föreningens lugna innergård. Här finns plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Vardagsrum:

Det rymliga vardagsrummet har vita väcker, vacker fiskbensparkett och stort fönsterparti som vetter mot entrésidan. Tack vare rummets luftiga ytor finns här plats för soffa, soffbord, TV-möbel, bokhyllor och matplats.

Sovrum:

Lägenhetens andra sovrum har vita väggar, fiskbensparkett och fönster som vetter mot innergården. Rummet är rymligt med gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och andra möbler.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 76.0 m2
Rum: 3 rum
Våningsplan: 1 av 4, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2022-05-17
Energiprestanda: 112 kWh/m2 och år (D)
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1939
Övrigt: Säljaren disponerar idag över ett vinds- och ett källarförråd.
Pris: 2 995 000 kr utgångspris
Månadsavgift: 4276 kr/mån
inkl. värme, VA, obligatoriskt tillägg om 290 kronor för bredband samt kabel-TV och 150 kronor för elavgift tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 8.97 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 3 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 6468 kr/år,
  • Försäkring: 2220 kr/år,
  • Övrigt: 1815 kr/år,
TOTALT: 10503 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Posten övrigt avser gas.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Föreningen

Brf Boken 5

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Boken 5 är en äkta bostadsrättsförening som består av 16 lägenheter varav 15 lägenheter upplåts med bostadsrätt och en lägenhet är vakant och kommer att upplåtas med bostadsrätt samt säljas av föreningen under året, vilket är positivt för föreningens ekonomi. Föreningens byggnad uppfördes 1939 och har adressen Kamrergatan 9. Föreningen äger marken.

Antal lägenheter: 16
Antal hyreslägenheter: 1
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1208 kr
Pantsättningsavgift: 483 kr
Ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
Taket renoverades cirka 2003.
Fönstren renoverades cirka 2009.
Balkongerna byttes ut 2009.
Under 2011-2014 genomfördes en relining av avloppsstammarna samt byte av vattenstammarna, till badrum samt till kök. I samband med detta har samtliga badrum renoverats av föreningen.
Nytt soprum byggdes 2011-2014.
Byte av luckor till takfönster genomfördes 2011-2014.
Elen har dragits om och arbetet färdigställdes 2013.
Trapphuset har målades om och renoverades i tidsenlig anda under 2013.
Under 2013 anlade föreningen en ny rabatt med en högre mur på entrésidan.
Hösten 2013 byttes torkskåpet i tvättstugan.
Byte av styrsystem till värmeväxlare genomfördes 2018.
Installation av porttelefon genomfördes 2021.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att fräscha upp gården och framsidan under 2022.

Föreningen planerar att renovera fönstren 2023.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Canal Digital och bredband av Ownit. Basutbud av kabel-TV och bredband med en hastighet om 1000/1000 MBit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 290 kronor/månad.

Övrigt

Föreningen har en mysig innergård med mycket grönska, stenbelagda uteplatser och gemensamma utemöbler. På gården finns även ett cykelskjul.

Tvättstuga finns i källaren och nås från gården. Tvättstugan är utrustad med en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkskåp.

På entrésidan finns ett cykelställ och i källaren som nås från gården finns ett kombinerat cykelförråd och barnvagnsrum.

Föreningen har gemensamt elavtal. Ett obligatoriskt tillägg i form av fast avgift för el utgår om 150kr/månad. Varje lägenhetsinnehavare svarar för sin egen elförbrukning och debiteras kostnaden för sin förbrukning tillsammans med månadsavgiften.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Sankt Knut upplevs av många som en liten stad i staden och präglas av trädgårdar samt grönska. Området är väldigt lugnt trots sitt centrala läge och mycket gemytligt. Stadsdelen välkomnar med sina pampiga 20-talsfasader och charmerar med de låga Kulturhusen. Runt Sankt Knuts Torg ligger flera populära caféer, restauranger och små affärer. På andra sidan Amiralsgatan ligger omtyckta Folkets Park och i området ligger Sankt Pauli kyrkogårdar som många nyttjar för promenader eller joggingturer. I området ligger flera förskolor och även grundskolan Sorgenfriskolan. Vi på Grip rekommenderar sushi från prisbelönta Saiko, bröd och bakverk från Söderberg & Sara, blominköp på Florera och en bit mat på populära Spoonery.

Kommunikation

Härifrån tar man sig enkelt över hela stan med både buss, bil och cykel. Pendlaren promenerar till stationen Triangeln på cirka tio minuter och Malmö city ligger på bekvämt gång- samt cykelavstånd. I området stannar flera stadsbussar och inte långt härifrån avgår flertalet pendelbussar. Den bilburne tar sig enkelt ut på motorvägarna.

Parkering

Boendeparkering råder i området, kontakta gatukontoret för mer information. Det finns även flera garage i stadsdelen, bland annat på Disponentgatan.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

ANDELSTAL
Andelstalet som är angivet (8.97%) avser lägenhetens andel av de totala insatserna. Mäklaren har vid förfrågan till föreningen inte fått uppgift om andelstalet som avser lägenhetens andel av de totala årsavgifterna,

Dokument