Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1949

Mariedalsvägen 57D

Dammfri Malmö

Ljus och smakfullt renoverad tvåa med gårdsvänd balkong i västerläge!

En halv trappa upp ligger den här väldisponerade tvåan som under de senaste åren renoverats på smakfullt sätt. Lägenheten bjuder på snyggt kök ljusgrått med matplats, luftigt vardagsrum med utgång till balkong, helkaklat badrum med dusch, rofyllt sovrum och goda förvaringsmöjligheter i klädkammare och garderob. Lägenheten har genomgående sobra, ljusa väggar och fina golv. Här bor man i välskött förening med fin gårdsmiljö, friköpt tomt och stabil ekonomi. Toppläge nära Pildammsparken, havet, city och med utmärkta kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 57.5 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1 av 3, utan hiss
Kommun: Malmö
Område: Dammfri
Byggår: 1949
Månadsavgift: 4216 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg.
Pris: 1 895 000 kr utgångspris

Visningar

Onsdag 05 Oktober
Kl 18:00 - 18:30
Välkommen att boka tid för visning.

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var arkitekten Thorsten Roos (1906-1969) som ritade husen som 1949 uppfördes på fastigheten Ribe 6. Roos studerade vid Tekniska Elementarskolan i Malmö och därefter i Berlin. 1933 startade han Thorsten Roos arkitektkontor efter att ha jobbat hos Fritz Österlind. Roos hade ett samarbete med storbyggmästaren Hugo Åberg, bland annat med Ellstorp.
Roos har satt sin signatur på omkring 500 byggnader i Malmö och är en av efterkrigstidens mest framgångsrika arkitekter i staden. Han samarbetade med den tidens stora byggherrar; Hugo Åberg, MKB och HSB, vilket förklarar varför han fått rita så pass många byggnader. Ett urval av kända byggnader som Roos varit med och ritat är Kronprinsen (med Kurt Hultin), NK (Hansa), Hotell S:t Jörgen och ABC-husen på John Ericssons väg (med Bror Thornberg).

Interiör

Med Pildammsparken någon minuts promenad bort i grönskande, rofyllda kvarter ligger denna rymliga och smakfullt renoverade tvåa i välskött förening från 1949. Här är det bara att flytta rakt in och trivas. Välkommen!

Hall:

Innanför säkerhetsdörren välkomnar hallen med vita väggar, kalkstensgolv i original samt vacker fiskbensmönstrat laminatgolv. Här finns plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i både klädkammare och garderob.

Kök:

Till höger ligger köket som har vita väggar och ljust laminatgolv. Vid fönstret som vetter mot entrésidan finns matplats för fyra personer. Den fina originalinredningen i grått har renoverats och erbjuder bra förvaringsmöjligheter, ny marmorliknande bänkskiva har satts in och marmorliknande stänkskydd har satts upp. Här finns kyl/frys (-2018), induktionshäll (-2018), diskmaskin (-2018), inbyggnadsugn (-2018) och kolfilterfläkt.

Sovrum:

Sovrummet som nås från hallen har vita väggar samt en vägg i snygg kalkfärg i jordnära ton, fiskbensmönstrat laminatgolv och fönster som vetter mot entrésidan. Här finns plats att möblera med dubbelsäng, nattduksbord och till exempel byrå.

Badrum:

Badrummet är helkaklat i vitt och på golvet ligger grått klinker. Här finns duschhörna med infällbara glasdörrar, tvättställsmöbel, wc och spegel.

Vardagsrum:

Vardagsrummet har vita väggar, fiskbensmönstrat laminatgolv och fönster som vetter mot balkongen som även den nås härifrån. Här finns plats att möblera med soffgrupp, soffbord, TV-möbel, matplats och bokhyllor.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 57.5 m2
Rum: 2 rum och kök
Våningsplan: 1 av 3, utan hiss
Energideklaration: Utfärdad 2018-11-29
Primärenergital: 121 kWh/m2 och år (E)
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1949
Övrigt: Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i västerläge och bjuder på eftermiddags- och kvällssol. Balkongen ligger på skyddat läge mot föreningens innergård, har trall på golvet och erbjuder plats att möblera med bord och stolar.

Säljaren disponerar idag över två källarförråd, ett större och ett mindre.
Pris: 1 895 000 kr utgångspris
Månadsavgift: 4216 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg.
Andelstal: Andel i förening 1.3881 %
Andel av årsavgiften: 1.3881 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 2 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 3900 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
TOTALT: 5400 kr/år
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

HSB Brf Ribe

Allmänt

HSB Brf Ribe är en äkta bostadsrättsförening som består av 66 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen bildades 1946, byggnaderna uppfördes 1949 och har adresserna Ribevägen 11, Mariedalsvägen 57 samt Randersvägen 24. Föreningen äger marken, tomten friköptes i juni 2020.

Antal lägenheter: 66
Antal lokaler: 4
Äger föreningen marken? Ja.
Överlåtelseavgift: 1208 kr
Pantsättningsavgift: 483 kr
Ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Renovering och underhåll

Följande renoveringar är genomförda:
På 1990-talet byttes vattenstammar i kök och badrum. Samtidigt byttes även taket och balkongfronter.
2003 byttes el-stigare samt el i lägenheterna.
2004-2005 byttes låssystem till ytterdörrarna.
2005 installerades nya fönster i lägenheter och trapphus.
2007 genomfördes omfogning på Mariedalsvägen.
2008 uppfördes ett miljöhus på innergården.
2010 renoverades tvättstugan på Ribevägen.
2012 byttes avloppsstammar i kök och badrum.
2013 genomfördes relining av bottenstammarna.
2013 installerades nya insatsrör i köksventilationen.
2015 Trapphus och källare är målade.
2016 byttes låssystem till ytterdörrarna.
2018 renoverades samtliga balkonger. Samtidigt fogades även fasaden om på södra sidan av fastigheten på Randersvägen.
2019 renoverades balkongerna.
2021 genomfördes omfogning av fasaden samt nytt staket sattes upp runt tomten.
2022 genomfördes spolning av stammar.

Kommande renoveringar:
Föreningen har inga större renoveringar planerade inom de närmaste åren.

Parkering

Föreningen har 11 parkeringsplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är cirka 460 kronor/månad.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av Tele2 (basutbudet ingår i månadsavgiften) och bredband av Ownit. Bredband med en hastighet om 500-1000 MBit/s ingår i månadsavgiften.

Övrigt

I varje byggnads källare finns en tvättstuga utrustad med en tvättmaskin och torktumlare. På Mariedalsvägen finns även en större tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

I källaren finns cykelrum.

Föreningen har en inbjudande innergård med mycket grönska, planteringar, stor gräsmatta, gemensamma uteplatser med grillmöjligheter, odlingsmöjligheter och lekplats. På innergården finns även miljöhus.

Bostadsrättstillägget för hemförsäkringen ingår i månadsavgiften.

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Lägenheten är belägen på ett av Malmös bästa lägen med gångavstånd till parker, city och havet men i ett lugnt och trivsamt område. Pildammsparken, Rönneholmsparken och Slottsparken ligger alla inom bekvämt gångavstånd från lägenheten och det är även promenadavstånd till stadskärnan med shopping- och nöjesutbud. För den fotbollsintresserade ligger Swedbank Stadion bara ett par minuters promenad bort. I närheten ligger Kronprinsen köpcentrum med bland annat mataffär, klädbutiker, apotek, systembolag och vårdcentral. I området finns även ett brett utbud av restauranger caféer och pubar. Vi på Grip kan varmt rekommendera att ta en fika på Café Knus eller en bit mat på JPs.

Kommunikation

Bra kommunikationer såväl kommunalt som för den bilburne. Flera stadsbussar stannar nära lägenheten och det är endast cirka 15 minuters promenad till Citytunnelns station Triangeln. Med bil tar man sig smidigt både till Öresundbron, Ringvägen och Stockholmsvägen.

Parkering

Boendeparkering råder i området. För mer information om boendeparkering, kontakta Gatukontoret.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument