Fastighetsmäklare sökes. Läs mer.
ANNO 1935

Drottninggatan 6A

Rörsjöstaden Malmö

Luftig, genomgående trea med renoverat kök och fina funkisdetaljer!

Granne med Rörsjöparken och med en grön oas till innergård ligger Drottninggatan 6A i vacker funkisbyggnad anno 1935. Hissen leder upp till våning tre där 87 välplanerade kvadratmeter bjuder på generösa sällskapsytor, smakfullt renoverat kök, två bra sovrum, badrum med badkar och goda förvaringsmöjligheter i klädkammare. Fina detaljer från byggåret såsom fiskbensparkett, generös takhöjd och originalsnickerier. Populär bostadsrättsförening med bland annat övernattningslägenhet och gemensamma takterrasser. Toppläge med utmärkta kommunikationer, affärer och brett serviceutbud på bekvämt promenadavstånd. Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 87.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 3 av 6, hiss finns
Kommun: Malmö
Område: Rörsjöstaden
Byggår: 1935
Månadsavgift: 5659 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, obligatoriskt tillägg om 80 kronor för bredband och 25 kronor för bostadsrättstillägg tillkommer.
Pris: 2 695 000 kr utgångspris

Visningar

Tisdag 04 Oktober
Kl 18:00 - 18:30
Välkommen att boka tid för visning.

Ansvarig Mäklare

Annika Rosenberg Registrerad fastighetsmäklare 0737-888809 Läs mer om mig

Bilder

Tillbakablick

Det var Malmös kanske mest kände byggmästare Eric Sigfrid Persson som över ett helt kvarter uppförde Malmgården som då var Nordens största bostadsbygge med 350 lägenheter. Namnet Malmgården kommer från de "malmar" eller sandvallar som tidigare funnits på platsen. Lägenheterna fick hög standard med ovanligt välutrustade kök och finesser som öppen spis och kassaskåp. När byggnaden uppfördes anlades även en tennisbana på innergården.

Interiör

Med ingång från Drottninggatan men helt vänd mot Ehrensvärdsgatan och föreningens grönskande gård ligger denna välplanerade trea i den kända byggnaden Malmgården signerad Eric Sigfrid Persson. Intill lägenheten ligger Rörsjöparken, Kungsgatans vackra allé och förbindelserna härifrån är utmärkta. Bostaden kännetecknas av rymd, väldisponerade ytor och bjuder bland annat på ett smakfullt renoverat kök, sobra, vita väggar, vacker fiskbensparkett och fina 30-talsdetaljer. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Hall / serveringsgång:

Innanför dörren välkomnar hallen med vita väggar och fiskbensparkett. Här finns plats för avhägning. Längre in till vänster ligger serveringsgången med vitmålat brädgolv och vita väggar. Här finns de fina serveringsskåpen i original bevarade och tre rymliga klädkammare som erbjuder utmärkta förvaringsmöjligheter.

Badrum:

Från hallen nås badrummet som är halvkaklat i det för Malmgården typiska turkosa kaklet och på golvet ligger schackrutigt klinker i svart/gult. Här finns badkar (som remaljerades 2017) med dusch, wc (-2022), tvättställ (-2022) och spegelskåp.

Sovrum:

Bostadens första sovrum som nås från hallen har vita väggar, fiskbensparkett och fönster med utsikt över föreningens fina innergård. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och exempelvis byrå.

Vardagsrum:

Det rymliga vardagsrummet har fiskbensparkett, vita väggar och stort fönsterparti som vetter mot föreningens innergård. Rummets stora ytor gör att det finns gott om plats för stort matbord, soffgrupp, soffbord, Tv-möbel, bokhyllor och andra möbler för den som så önskar.

Sovrum:

Det andra sovrummet har vita väggar, fiskbensparkett och fönster som vetter mot lugna Ehrensvärdsgatan. Gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord, byrå och här finns även en fast garderob.

Kök:

Köket som renoverades 2015 har vita väggar, vitmålat brädgolv och fönster som vetter mot Ehrensvärdsgatan. Här har kryddskafferiet i glas samt överskåp i original bevarats medan underskåpen byttes ut i samband med renoveringen. Köksinredningen går i ljusgrå färg och tillsammans med de två bevarade skafferierna finns här utmärkta förvaringsmöjligheter. Ovanför den ljusa bänkskivan löper vitt, kvadratiskt kakel i halvförband. Köket är utrustat med kyl/frys (side by side -Samsung), spis med ugn (gas/el -Lofra), kolfilterfläkt (-Lofra) och integrerad diskmaskin (-Elektrolux). Samtliga vitvaror är från 2015.

Fakta

Bostadstyp: Bostadsrätt
Boarea: 87.0 m2
Rum: 3 rum och kök
Våningsplan: 3 av 6, hiss finns
Energideklaration: Utfärdad 2019-08-23
Energiprestanda: 154 kWh/m2 och år (F)
Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1935
Övrigt: Säljaren disponerar idag över två källarförråd.

Föreningens reliningsarbete av avloppstammarna är slutfört i den här lägenheten.
Pris: 2 695 000 kr utgångspris
Månadsavgift: 5659 kr/mån
inkl. värme, VA, kabel-TV, obligatoriskt tillägg om 80 kronor för bredband och 25 kronor för bostadsrättstillägg tillkommer.
Andelstal: Andel i förening 0.50177 %
Andel av årsavgiften: 0.4754 %
Driftskostnad:

Fördelat på hushåll om 3 personer enligt följande:

  • Hushållsel: 4800 kr/år,
  • Försäkring: 1500 kr/år,
  • Övrigt: 1200 kr/år,
TOTALT: 7500 kr/år
Kommentar driftskostnad:
Posten övrigt avser gas.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Föreningen

Brf Malmgården

Allmänt

Föreningen bildades 2006 och förvärvade fastigheten 2007. Föreningens byggnad uppfördes 1935 och har adresserna Drottninggatan 6 A-C, Döbelnsgatan 2-10, Ehrensvärdsgatan 1-9 B och Kungsgatan 27-29.

Antal lägenheter: 281
Antal lokaler: 11
Antal hyreslägenheter: 18
Äger föreningen marken? Ja
Överlåtelseavgift: 1208 kr
Pantsättningsavgift: 483 kr
Ekonomi

Föreningen sänkte avgifterna med 5 % den 1 januari 2020 samt med 5% den 1 januari 2021. Föreningen planerar att genomföra en avgiftshöjning om 3% den 1 oktober 2022 samt om 10 % den 1 januari 2023. Detta för att möta högre driftskostnader och för att bibehålla en god ekonomi.

Renovering och underhåll

Renovering och underhåll:
2010-2012 åtgärdades elen i huset (3-fas med jordfelsbrytare).
2012 genomfördes stambyte av vattenstammar.
2012 relinades två avloppsstammar på Döbelnsgatan 6 och Drottningatan 6B.
2013 byttes garageporten.
2014 genomfördes mindre fasadarbeten; fönstren i byggmästarevåningen byttes ut, ny isolering sattes in, samt takavvattning och takpapp.
2015–2017 renoverades hissar.
2016 drogs fiber in.
2017 renoverades lokalen gamla Malmbaren likt originalutförande.
2018 restaurerades fasaden till ursprunglig färgsättning i samråd med antikvarie. Nya fönster monterades mot gata, utförda i kärnvirke, identiska med originalen. Nya balkonger och balkongfronter i handbockad kopparplåt uppfördes, och nya källarfönstergaller lika original sattes in.
2018 restaurerades takskulpturen ”Hemmets härd” av Arne Aspelin, och förgylldes med 23.8 karat guld.
2019 skyltades hörnbutiken om likt original och benämns nu ”Malmgårdens tobak och speceributik”.
2019 installerades nya stålportar till entréer på Kungsgatan 27A och 29 samt Drottninggatan 6A. Portarna är specialbyggda efter originalförlaga i samråd med antikvarie.
2019 byttes passagesystem ut. I samband med detta infördes även elektronisk bokning av tvättstuga som nu kan bokas via app.
2021 infördes gemensamhetsel.

Kommande renoveringar:
Föreningen håller i nuläget på med relining av avloppsstammarna. Arbetet påbörjades i slutet av 2021 och beräknas pågå i cirka 2 år.

Enligt föreningens underhållsplan planerar föreningen att injustera värmesystemet de närmaste åren, se över maskinutrustningen i tre av hissarna 2022 samt mellan cirka 2023-2028 måla om trapphusen, renovera undercentralerna, lägga om tak och renovera/byta fönster mot gård. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Parkering

Föreningen har ett underjordiskt garage med 50 parkeringsplatser, för närvarande är garagehyran cirka 657 - 808 kr/ månad beroende på platsstorlek, kösystem tillämpas.

Kabel-TV och bredband

Kabel-TV levereras av ComHem (basutbudet ingår i månadsavgiften). Bredband levereras av Ownit och bredband med en hastighet om 1000/1000 Mbit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 80 kronor/månad.

Övrigt

Högst upp i huset finns gemensamma terrasser, före detta piskbalkonger.

I källaren finns fem tvättstugor, varav fyra med torkrum. Samtliga tvättstugor har nyare maskiner, torktumlare och torkskåp.

Gården är välskött och härligt uppvuxen med bl.a. rådhusvin som växer längs fasaderna. Det finns även grillplats, lekplats, cykelskjul och många små fina sittgrupper.

Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras till en kostnad om 300 kronor/natt. Övernattningslägenheten ligger på Ehrensvärdsgatan 7.

Föreningen har sopsugsystem. Detta installerades 1994. Olika delar av systemet är renoverat under årens lopp. Föreningen har övrig sopsortering på två ställen på gården, det ena är beläget längs med Drottninggatan och det andra i hörnan Kungsgatan 29.

Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar, för detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 25 kronor/månad.

Föreningen har gemensamhetsel och elkostnaden debiteras tillsammans med månadsavgiften.

Besök gärna föreningen hemsida för mer information;
http://malmgarden.org/

Planritning

Planskiss

Område

Allmänt

Rörsjöstaden är en central stadsdel i Malmö city som karakteriseras av vackra byggnader med anor från 1800-talet. Området var från en början en grund sjö, Östra Rörsjön, belägen utanför Malmös fästningsverk. I takt med att stadsdelen växte dikades sjön ut för att ge plats åt stadens expansion. Därav uppkom namnet Rörsjöstaden.
Många av lägenheterna är välbevarade med vacker kraftfull arkitektur, enastående trapphus och tidsenlig stuckatur. De allra äldsta byggnaderna finner du på Löjtnantsgatan, Kommendörsgatan och Kornettsgatan.

Här bor du mitt i centrala Malmö men trots det är Rörsjöstaden en grönskande stadsdel. Vad sägs om en härlig promenad i den lummiga allén längs med Kungsgatan? I anslutning hittar du även populära Rörsjöparken och närhet till kanalen som rinner genom Malmö.

När det är dags för en bit mat rekommenderar vi på Grip restaurangen T-Bone för köttälskaren, Sushido för sushiälskaren och Organic bakery för den fikasugne. Det finns gott om guldkorn. För den kulturintresserade är S:t Pauli kyrkan som är uppförd 1882 värt ett besök.

För barnfamiljer kan det vara bra att veta att Rörsjös förskola och Rörsjöskolan samt S:t Pauli gymnasium finns i knutarna.

Kommunikation

En av fördelarna med att bo Rörsjöstaden är kommunikationsmöjligheterna. Trots promenadavstånd till det mesta så är utbudet av kollektivtrafik utomordentligt bra. I området finns stationen Stadshuset där flertalet stads- och pendlarbussar avgår. Värnhemstorget som är en stor knutpunkt för bussar ligger nära till hands. För dig som pendlar med tåg så är det promenadavstånd till både Centralstationen och Triangeln. Där finner du både Pågatåg och Öresundståg som på bara en kort stund tar dig över sundet till Köpenhamn.

Motorvägen utgår två kvarter härifrån. Det gör att du kommer ut på inre ringvägen inom fem minuter, vilket underlättar för den som vill åka både norr och söderut.

Parkering

Bilen parkeras företrädesvis på gatorna i området där det råder boendeparkering, kontakta Gatukontoret för mer information.

Övrigt

ALLMÄNT
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Grip Fastighetsmäkleri garanterar ej att den i objektsbeskrivningen förekommande planlösningen är exakt skalenlig.

Vänligen kontakta mäklaren för upprättande av en personlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Mäklaren uppmanar, via säljaren, köparen att undersöka bostaden noga, gärna med hjälp av en sakkunnig person, samt att sätta sig in i föreningens ekonomi och stadgar.
Efter köpet kan man inte göra gällande fel som borde upptäckts vid en noggrann undersökning av bostaden (Köplagen 20§).

BUDGIVNING
Grip Fastighetsmäkleri tillämpar öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen och säljaren efter avslutad budgivning.
I det fall bud inkommer efter avslutad budgivning, men innan överlåtelseavtal undertecknats är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren.

Det är alltid säljaren som avgör om ett bud ska accepteras eller bortses ifrån.
På säljarens inrådan kan avsteg från den öppna budgivningen göras under försäljningens gång. Detta kan innebära att samtliga inkomna bud inte redovisas i annonsen på nätet eller i SMS-utskick.
Kontakta mäklaren för att få information om samtliga inkomna bud.

Den slutliga köparen och säljaren tillhandahålls en förteckning över samtliga bud som inkommit samt namn och kontaktuppgifter till budgivarna.

Dokument